Cuma, Nisan 26, 2024

2022 ‘nin Makyaj Trendleri

2022 ‘nin Makyaj Trendleri

Geride bıraktığımız iki yılda pandemi ile hayatımıza giren maskeler sonucu makyaj trendleri de birçok değişiklik gösterdi. Maske kullanımından dolayı ön plana çıkan göz makyajı sade ve nude tonlarda olan renklere ve farklı yöntemlerle karşımıza çıktı. Özellikle grafik eyeliner’lar trend olmaya başladı ve kaşlar için birbirinden farklı çeşitler ve ürünler ortaya çıktı. Her ne kadar maskeleri kullanmaya devam etsek dahi sadelik ve doğallık bu sezon yerini mavi farlara ve kırmızı tonlarındaki rujlara bırakıyor gibi. Makyajın odak noktası olan ince yapıda ten makyajları popülerliğini sürdürürken, farklı formlarda ürünler ve uygulamalar 2022 sezonunun makyaj trendleri arasında bulunmakta.

mat makyaj
mat makyaj

Mat görünümler

2022 sezonu başında ışıltılı highlighter’lar yaza kadar yerini mat bir görünüme bırakacak. Sezonun trendi  olan highlighter’lar yerini matfondöten, kapatıcı ve allıklara bırakacak. Havaların ısınmasıyla birlikte ,ıslak ve aydınlık bir görünüm için highlighter’lar tekrar ön plana çıkacak gibi görünüyor. Özellikle yazın sade bir allık, göz altı kapatıcı ve aydınlatıcı ve dudak nemlendiricisi ile yapılan makyajlar popülerliğini arttıracak.

Tabii bu durumun sadece ten makyajında geçerli olduğunu da söylemekte fayda var. Zira ışıltılı, sedefli göz kalemleri eski sezonlardan da fazla ön plana çıkacak gibi görünüyor.

Çok işlevli ürünler

Minimalizmin hayatımıza girmesiyle birlikte, güzellik ve bakım camiiyasında  da birtakım değişiklikler yaşandı. Özellikle son zamanlarda tek bir ürün ile yüzünüzün birkaç farklı bölgesinde kullanabileceğiniz ürünler ön plana çıkmaya başladı. Ruj, allık, far olarak kullanılan tek ürünler 2022 makyaj trendleri arasında yükselmeye devam edecek. Pratik kullanımı, yanınızda taşıma kolaylığı sayesinde de özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmezi olacak.

stick makyaj
stick makyaj

Stick Formda Ürünler

Özellikle dışarda kullanımı rahat olan stick ürünler, yeni sezonun makyaj malzemesi trendleri arasında yerini alıyor. Pratik uygulama ve taşıma kolaylığı sağlayan bu ürünler, hayatımıza deodorantla girdikten sonra şimdilerde allık, highlighter, fondöten hatta güneş kremi seçenekleri ile karşımıza çıkmakta. Stcik ürünler ayrıca krem formda olduğu için oldukça da kalıcı özelliktedirler.

Carmina Sürme Kalem Mystical 502 Koyu Mavi Göz Kalemi Akma Dağılma  Yapmaz,Carmina ,Makyaj,Makyaj,KozmetikVar.com | Kozmetik ,Parfum ,Makyaj  ,Cilt Bakımı,Saç Bakımı,{urun_fiyat},

Mavi göz kalemleri

Şimdiden söyleyelim ki kendinize mavi bir göz kalemi ve far alabilirsiniz. 90’lı yılların vazgeçilmezi olan mavi göz makyajı son aylarda yeniden hayatımıza girmiş bulunmakta. Yeni sezonda da popülerliğini arttıracak gibi görünüyor. Özellikle bir makyajın olmazsa olmazı eyeliner’da da mavi tonlar ön plana çıkacak.

Kaş sabitleyiciler

Son zamanlarda kaş laminasyonunun hayatımıza girmesi ve popülerliğinin artması nedeniyle, 2022 sezonuna da hızlı bir giriş yapacak . Taranmış ve sabit duran kaşların sık sık karşımıza çıkması kaş sabitleyici jel, sabun gibi ürünlerin de şimdiden yeni yılın trendleri arasına girmesine fayda sağlamış oldu.

Kırmızı Ruj Makyajı Nasıl Yapılır? │ Maybelline

Kırmızı ruj

Nude dudaklar kullanılmaya devam edilse de popülerliğini hiç yitirmeyen ve yitirecek gibi durmayan diğer bir makyaj ürünü ise kırmızı rujlar. Özellikle dudak kalemlerinin de yeniden trend olması ile koyu renkli dudaklar yine hayatımızın tam merkezinde olacak. Günlük kullanımda, gece davetlerinde, partilerde ve hatta toplantılarda bile vazgeçilmez olan kırmızı ruj 2022 sezonunda da cazibesini seksiliğini ve ışıltısını korumaya devam edecek.

 

Dumanlı, puslu göz makyajlarının yarattığı etkiyi göz ardı etmek neredeyse imkansız! Tüm ihtiyacınız acı kahve bir göz kalemi ve onu dağıtmak içinse tok uçlu bir fırça. Dilerseniz uygulamayı Tom Ford podyumundaki gibi siyah göz kalemiyle de yapabilirsiniz ancak size bir tüyo verecek olursak ; kahverengi göz kalemleri göz rengini çok daha parlak gösterir. Göz kapaklarınızda kullanacağınız koyu tonlarla makyajınıza çok daha dramatik ve çarpıcı bir etki yakalayabilirsiniz.

Renk paletinin en canlı, en parlak tonlarına sahip farlarınızı kullanma zamanı! Çünkü 2022’de renkli göz makyajları geçmiş dönemlere kıyasla bayaa popüler. Ancak aklınıza standart formlar gelmesin; artık renkleri çok daha cesur ve sıra dışı kullanma zamanı geldi. Dağılmış gibi görünen renkli farlar katmanlı eyeliner’lara ve hatta göz alıcı ışıltılara kadar bu sezon sonsuz bir ilham sizleri bekliyor.

Püf noktalarıyla etkileyici göz makyajı

 Renk Cümbüşü

Bu sezon renk paletlerinizi cesur şekilde kullanmaya hazır olun! Göz kapaklarınıza boş bir tuval edasıyla yaklaşma zamanı geldi çünkü 2022’de sıra dışı göz makyajları hiç olmadığı kadar yükselişte. Daha önceki trendlerde alıştığımız canlı renkli göz kalemleri ve farların üstüne, ışıltılar ve katmanlar ekleyerek bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Kendinizi hayal gücünüze teslim edin ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarın.

İlham Veren Kristal Göz Makyajı Görünümleri

 

Kristal Gözler

Euphoria’dan ilham alan ve hayranlarının doyamadığı mücevherli makyaj trendine yeni bir güncelleme! Kristal gözler. Bu yıl çok ses getirecek olan ‘Mücevherli Ol’ trendi, her şeye ışıltı katan bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. Yüzünüzün çeşitli yerlerine takabileceğiniz değerli taşlara yer vermekten korkmayın. Gözün iç köşesine, üst ve alt kirpik çizgisine, hatta kaş çevresine uygulayabileceğiniz bu trend ile 2022’de sadelikten bahsetmek pek mümkün değil.

Doğal makyaj modelleri - Cemre.com

ltra Doğal

2022’de sadece eğlenceli ve iddialı makyaj trendleri ile karşılaşacağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! ‘Yokmuş gibi makyaj’ trendi ile çok katmanlı fondötenlerle vedalaşıyoruz. Açık tondaki nemlendiriciler, cildin kendi ışıltısını ön plana çıkarırken; size de ultra hafif hissettirecek. Allık kullanımı ile olabildiğince taze ve doğal görünümü kucaklayın.

Kırmızı Alarm

İlkbahar/ Yaz 2022 podyumlarında, Michael Kors’un ve Saint Laurent’in fresh bir cilt makyajının üstüne uyguladığı kıpkırmızı rujlar, retro bir güzellik trendi alarmlarını çalıyor.

Ağartılmış kaşlar: 2021 trendi, kim almalı - Confetissimo - kadın blogu

Ağartılmış Kaşlar 

Özgürleşmeye bir adım daha yaklaşıyoruz ve kaşlarımızı beyazlatıyoruz! 1990’ların başında öne çıkan bu görünüm, yıllar boyunca sessizliğe bürünmüştü. Fakat şimdi 2022 trend sıralamaları arasında yerini almış durumda. Lizzo’dan Maisie Williams’a, birçok ünlünün takip ettiği bu trend göz korkutucu olabilir. Bir profesyonelden yardım almayı tercih edebilirsiniz.

Yoğun Işıltı

Simler, taşlar ve göz kamaştıran parıltı, makyaj görünümlerinin eğlence ve gösteriş dozunu artırmaya devam edecek. Yeni yılda göz ve dudak makyajınızda ışıltıya yer vermekten kaçınmayın!

 

Bütünsel Yaklaşım

Cilt bakımı artık “kusurları iyileştirmek” ve “mükemmele ulaşmak” üzerine odaklı değil. Bakım kavramı artık wellness bakış açısıyla birleşiyor. Cildinizi en fresh  ve sağlıklı haline getirmek, size, ruhunuza iyi gelen yaklaşımlarla cilt bakım alışkanlıklarınızı daha bütünsel bir bakış açısıyla ele almak yeni bir rutin oluştururken önceliklerinizden olmalı.

Perdesiz Cilt

Skinimalism trendi 2022’de daha da güçlü bir şekilde devam edecek. Cilt dokusunu saklamayan minimal görünümler ve doğal uygulamalar yine ön planda olacak.

 

Grafik Hatlar

Yaratıcı eyeliner görünümleri 2022’nin favori güzellik trendlerinden biri. Çift kuyruklu eyeliner’dan yaratıcı  grafik çizgilere, bu göz makyajı için eyeliner kaleminizi makyaj çantanızdan eksik etmeyin.

Katlar & Perçemler

Katlı saç modelleri, 70’ler shag’i ve perde perçemlerden oluşan hareketli kesimler, 2022’de kendi saç imzanızı bulmanız için deneme-yanılma yapmanıza olanak sağlıyor.

 

SPIKEDLASH

Kirpikler bu sezon karşımıza tek tek ayrılmış ve son derece belirgin şekilde çıkıyor. Bu haliyle bir göz makyajında kullanıldığında başka uygulamaları öne çıkartmamayı düşünebilirsiniz. Far, kalem gibi uygulamalar daha hafif versiyonlarıyla bu büyüleyici kirpiklere eşlik etmeliler.

 

Latest Posts

En Çok okunanlar