Çarşamba, Nisan 24, 2024

Jelgo Jel Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Jelgo Jel Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Jelgo jel krem cilt sorunları için kullanılmaktadır. Jelgo jel kremin içerisindeki etkin maddesi essin ve dietilamin salisilat içerir ve şişlik giderici (antiödematöz), iltihap giderici (anti-enflamatuvar) ve ağrı kesici (analjezik) özellikte bir jel kremdir.

Jelgo jel krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler araştırdık ve bu yazımız da sizler için cevapları derledik.

Jelgo Jel Nedir ?

Jelgo jel mavi beyaz kutularda 50 gram tüplerde yer alır. Topikal yani cilt sorunları için kullanılmaktadır. Haricen kullanılan bir ilaçtır. Yani problem yaşanan bölgeye sürülerek kullanılır yenilip içilmez.

Bu jel krem incinmeler, çürükler, burkulmalar, artrit, morarma veya sırt ağrılarının neden olduğu kas veya eklem ağrısının geçici olarak hafifletilmesi için kullanılır. Jel kremin ağrı kesici özelliği olan bir ilaçtır ve kortizon içermez.

Jelgo Jel Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Jelgo Jel Neye İyi Gelir ?

✅ Travma sonucu meydana gelen ezik, çürük, burkulma, kan toplanması (hematom) ve kiriş kılıfı yangısı (tendovaginit) durumlarında,
✅ Omurga kemiğinin ağrısı için (servikal sendrom, sırt ağrısı, bel ağrısı [lumbago], siyatik),
✅ Yüzeysel toplardamar iltihabı (tromboflebit) ve varisleşmiş damarların tedavisi için kullanılmaktadır.

  • Travma sonucu meydana gelen ezik, çürük, burkulma, kan toplanması ve kiriş kılıfı yangısı durumlarında, omurga kemiğinin ağrısı için, yüzeysel toplardamar iltihabı ve varisleşmiş damarların tedavisi için kullanılmaktadır.

Jelgo Jel Kullanımı

✔ Doktor tarafından herhangi bir kullanım yolu tavsiye edilmemişse eğer problemli bölgeye günde bir kez ya da birkaç kez ince bir tabaka halinde uygulanır.

Jelgo Jel Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  •  Böbrek yetmezliği olan kişilerin çok dikkatli kullanılmaları gerekiyor çünkü  jel’in içeriğinde mevcut olan  dietilamin salisilat deriden fazla miktarda emilip zehirlenmeye sebebiyet vereceğinden  dolayı ; bu hastaların geniş yüzeylerde uzun süreli kullanımdan kaçınmalıdır.
  • Jelgo jel’in, etken maddesine karşı herhangi bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmamalısınız.
  • Jel’in, uygulanacağı bölgede açık yara, deri yaralı ya da ışın tedavisi görmekte olan bir vücut bölgesi ise bu ilaç kullanılmamalıdır.
  • Hamileler için yapılmış kontrollü çalışmaları yoktur. Ancak emziren anneler göğüs bölgesine sürmemelidir. Jeli kullanmadan öncede mutlaka doktora ya da eczacıya danışmalıdır.

Jelgo Jel Fiyatı Nedir ?Jelgo Jel SGK Karşılıyor mu ?

Bu ürünün 2021 güncel fiyatı 19.33 TL’dir. Doktor tarafından reçete yazılır ise SGK karşılamaktadır.

Latest Posts

En Çok okunanlar